Så renoverar du köket hållbart – 6 konkreta tips

Att renovera köket är en investering i ditt hem. Genom att göra medvetna val kan du njuta av ett hållbart kök som är vackert, funktionellt och snällt mot miljön. Här är sex viktiga steg för en mer hållbar renovering av köket.

Välj miljömärkt köksinredning

Hela köksserien Nordanro Premium är ISO-certifierad och det är även den enda serien på marknaden som kan erbjuda PEFC-märkta kök. Märkningen garanterar att ditt kök inte är tillverkat av material från tvivelaktiga eller överexploaterade skogar, och att vi använder miljövänliga råvaror från hållbara skogsbruk.

Nordanro Premium är även märkt med Den Blå Ängeln (Der Blauer Engel), vilket är en märkning som ser till hållbarhet ur ett helhetperspektiv, där ett långlivat kök är ett lika viktigt argument som en hållbar tillverkning.

Återvinn ditt gamla kök

Innan du börjar kasta ut ditt gamla kök, fundera på hur delar av det kan få ett nytt liv. Skåp och hyllor kan doneras eller säljas. Om det inte säljs kan du återvinna materialet på en återvinningscentral.

Kök med svart ugn och svart spiskåpa, Nordanro
Med rätt vitvaror kan du spara både energi och pengar.

Energieffektiva vitvaror

Att välja energieffektiva alternativ för kyl, frys, diskmaskin och spis kan göra en stor skillnad för både miljön och din elräkning. Se efter energimärkningar och välj produkter med hög energieffektivitetsklass. Vi hjälper dig att hitta rätt vitvaror för ditt kök och dina behov.

Ta hand om det nya köket

Se till att ditt nya kök håller så länge som möjligt. Genom att rengöra och underhålla ditt kök och dess vitvaror regelbundet förlänger du dess livslängd. Följ underhållsråden och använd rätt rengöringsmedel för att säkerställa att ditt kök förblir i toppskick.

Välj inredning som gör det lätt att källsortera

Ett genomtänkt kök underlättar en miljövänlig livsstil. Genom att inkludera inredningslösningar som underlättar källsortering i din köksdesign, som integrerade sorteringssystem för återvinning och kompost, gör du det enklare för hela hushållet att bidra till miljön på en daglig basis.

Behåll stommarna, byt endast ut luckorna

Har du ett kök som redan är optimalt planerat, kan det vara onödigt att riva ut och bygga nytt. Att skaffa nya luckor till redan befintliga stommar är ett hållbart och klimatsmart sätt att uppdatera ditt kök. Nordanro Nya Luckor ger dig möjligheten att byta ut dina gamla luckor mot nya måttanpassade luckor i den färg och form du vill ha. Du får i princip ett helt nytt kök med mindre medel och lägre klimatpåverkan. Våra luckor passar alla stommar.

Prata med oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för ditt kök och din budget. Hitta din lokala köksinredare här

Byt luckorna – behåll stommarna

Att skaffa nya luckor till redan befintliga stommar är ett hållbart och klimatsmart sätt att uppdatera ditt kök. Har du ett kök som redan är optimalt planerat, kan det vara onödigt att riva ut och bygga nytt.

Nordanro nya luckor

Miljö & certifieringar

Vi på Nordanro tar ansvar för miljön, för dig och vår framtid. Vi garanterar hållbarhet ur alla aspekter. Våra produkter och det sätt de tillverkats på uppfyller höga miljökrav.

Läs mer om vårt miljöarbete

Renovera kök – 10 saker att tänka på

Det är inte helt lätt att checka av alla önskemål, men genom att planera renoveringen ordentligt skapar du optimala förutsättningar för att lyckas. Så här kommer en checklista på 10 punkter som viktigt att ha med sig när du ska renovera ditt kök.

Tips till dig som ska renovera köket