Så väljer du rätt vitvaror till ditt nya kök

Vitvarorna är en viktig del av köket och det finns mängder av varumärken och funktioner att välja mellan. Oavsett om du vill att vitvarorna ska ta plats eller om du hellre vill bygga in dem bakom snygga luckor så har vi lösningen för ditt kök. Med ett av marknadens största utbud av vitvaror kan vi skräddarsy ett vitvarupaket för ditt kök, dina vanor och din budget.

Vi på Nordanro är inte kopplade till något specifikt märke av vitvaror. Det innebär att du som kund har tillgång till ett nästintill obegränsat urval av vitvaror från mängder av framstående varumärken, i alla olika prisklasser. Våra köksinredare hjälper dig att välja precis rätt vitvaror för ditt kök. 

Modernt industrikök med köksö och skåp i valnötsträ samt rostfria skåp med inbyggd ugn, kyl och frys.

Vad ska man tänka på när man väljer vitvaror till sitt kök?

När du står inför valet av vitvaror till köket är det flera faktorer du bör ta hänsyn till för att säkerställa att ditt kök blir både funktionellt och estetiskt tilltalande. Här går vi igenom de viktigaste aspekterna att ta hänsyn till.

Stil och design

Först och främst är det viktigt att vitvarornas stil och design harmonierar med resten av ditt kök. Moderna vitvaror finns i en mängd utföranden, från modern till klassisk design och retrodesign. Nordanro erbjuder vitvaror i alla stilar och färger. Fundera på vilken stil du föredrar och hur vitvarorna kommer att passa in med dina skåp, bänkskivor och kökets övriga design.

Projekt, kök i minimalistisk stil, Nordanro Premium

Integrerade vitvaror

Integrerade eller inbyggda vitvaror är designade för att smälta samman med resten av köket genom att de döljs bakom köksluckor. Detta skapar en enhetlig och stilren look som kan vara särskilt tilltalande i moderna eller minimalistiska kök. Integrerade vitvaror finns i alla varumärken och prisklasser. Det är dock viktigt att överväga detta tidigt i planeringsprocessen, eftersom det påverkar valet av vitvaror och utformningen av köksskåpen.

Vid valet av integrerade vitvaror bör du också tänka på tillgänglighet och hur enkelt det är att underhålla eller byta ut apparaterna vid behov. Även om estetiken är viktig, är det avgörande att inte kompromissa med funktionaliteten och bekvämligheten i ditt kök.

Vitvaror, integrerad ugn och micro i ljust kök

Storlek och kapacitet

Se till att välja vitvaror med storlek och kapacitet som motsvarar dina behov. Ett stort hushåll kan kräva en större kyl, frys och diskmaskin, medan ett mindre kök kanske kräver mer kompakta lösningar. Prata med din köksinredare för att få det bästa vitvarupaketet för ditt kök.

Tekniska funktioner och bekvämlighet

Tillgången på modern teknologi innebär att många vitvaror nu erbjuder avancerade funktioner som kan göra ditt liv enklare. Det kan vara allt från tystare kylskåp eller frysar med snabb infrysning, till ugnar med självrengörning. Du kan även få fler funktioner i samma produkt som ugn och mikro i ett eller en spishäll med inbyggd fläkt. Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig och hur de kan bidra till din vardag. 

Energiförbrukning och hållbarhet

Ett annat viktigt övervägande är vitvarornas energi- och vattenförbrukning. För den som vill minimera energiförbrukningen finns det energieffektiva modeller. De kan leda till betydande besparingar på dina räkningar och dessutom är de bättre för miljön. Se efter energimärkningen och välj produkter som uppfyller dina krav.

Kök med blåa köksluckor, Easytouch 966

Vitvaror som tillför extra lyx

För att ge ditt kök en extra touch av elegans och lyx, kan du överväga specialvitvaror som till exempel en vinkyl, ismaskin eller espressomaskin. Dessa högkvalitativa tillägg är inte bara praktiska för de som uppskattar fina drycker eller baristakvalitet på kaffe, utan de bidrar även till kökets estetik. Många av dessa apparater finns i design som kompletterar traditionella eller moderna kök, vilket gör det enkelt att matcha med dina befintliga vitvaror och köksinredning. 

Budget

Sist men inte minst bör du överväga din budget. Priset på vitvaror varierar beroende på märke, modell och funktioner. Bestäm vad din budget är och ta hjälp av våra köksinredare för att hitta de bästa vitvarorna som passar både dina behov och din ekonomi.

Kök från Nordanro

Hos Nordanro hittar du tre olika kökserbjudanden - från kompletta kök med personliga val in i minsta detalj till möjligheten att förnya köket med måttanpassade luckor.

Läs mer om vårt sortiment

Bänkskiva i olika material – stor guide

En funktionell och bra köksbänk behöver en snygg köksbänkskiva och det finns många valmöjligheter i olika prisklasser. De vanligaste materialen är komposit, sten, laminat och trä – och även bland dessa finns det många olika färger och typer att välja mellan.

Läs mer om bänkskivor

Guide: Hitta rätt köksfläkt till köket

En bra köksfläkt tar bort matos, fett, ånga och doft. Den skapar helt enkelt ett bättre klimat i köket. Och den är självklart också en viktig inredningsdetalj – oavsett om du vill att den ska synas eller inte.

Läs mer om köksfläktar