Bänkskiva massivt trä – lång livslängd

Dags för en ny bänkskiva till köket? En bänkskiva i massivt trä är ett klassiskt kort som funkar för de flesta kök.

Beroende vilken träsort du väljer får ditt kök sin egen touch. Ljust och skandinaviskt eller mörkt och lyxigt. Ett bra sätt att få in en varmare känsla i sitt kök är med en bänkskiva i massivt trä. Det är vackert, naturligt och har en lång livslängd. Oavsett om du har ett modernare eller mer lantligt kök så ger en massiv bänkskiva köket ett lyft. Här är allt du behöver veta om massivt trä.

Bänkskiva i massivt trä, Amerikansk Valnöt, LG
Bänkskiva Amerikansk Valnöt

Från valnöt till björk

När du bestämt dig för trä i köket gäller det att välja vilken träsort du ska ha på bänkskivan. Vill du ha en bänkskiva i valnöt, ek, ask eller björk? De skiljer sig färgmässigt från varandra och går från vit till mörkt brun. 

Björk och ask är är sega virken och går i ljusa toner som vit, lätt gul och kan även gå mot mellanbruna nyanser. Valnöt är mörkare i färgen och tillför en väldigt exklusiv känsla i köket. En bänkskiva i ek är perfekt om du vill ha en brun bänkskiva med en väldigt bra motståndskraft mot fukt. Detta gör att den ofta får en lång livslängd.

Bänkskiva i massivt trä, Kärnask, LG
Bänkskiva Kärnask

Bänkskiva massivt trä – bra att veta

Det finns många fördelar med att välja massivt trä, och om det vårdas på rätt sätt så kan det hålla i väldigt många år. Dock är det viktigt att veta att träskivorna är känsliga för fukt och hetta från varma formar och liknande. därför är det många som väljer att placera en bänkskiva i trä på exempelvis sin köksö eller på en bänk där de inte råkar ut för påfrestningar i samma grad.

Bänkskiva i massivt trä, Ek helstav, LG
Bänkskiva Ek helstav

Bänkskivor i andra material

Bänkskiva kvartskomposit – läs mer!
Stenbänkskiva – läs mer!
Bänkskiva laminat – läs mer!