Ett kök som är både inbjudande och ljussatt på rätt sätt är vad många av oss drömmer om. Förutsättningarna för ett naturligt dagsljus är begränsade hos oss uppe i Norden under större delen av året. Därför är det viktigt att du planerar din köksbelysning väl.

Olika typer av köksbelysning

Grundbelysning

Det är viktigt att det finns en grundbelysning i köket. Här fungerar vanliga taklampor, men monterar du dessutom dimbar LED-belysning i skåp och tak får du en behaglig och energisnål belysning. Att montera spotlights i taket för bra allmänbelysning är också riktigt smart.

Arbetsbelysning

Det är viktigt att du verkligen ser vad du gör när du lagar mat eller bakar. Baldakiner med runda LED-lampor över dina arbetsytor ger dig en bra arbetsbelysning.

Dekorbelysning

Installera belysning i ditt vitrinskåp. Rikta en spotlight på ditt vackraste porslin. Eller montera LED-punkter under bänkskåp eller bänkskivor för mysig kvällsbelysning. Med vår stomme Line+ får du stommar där belysningen är inbyggd, en unik möjlighet som skapar en elegans och exklusivitet som syns. Genomtänkt dekorbelysning sätter den sista, avgörande punkten i ditt kök. Hur vill du ha din köksbelysning?

Få mer tips och inspiration kring belysning kök.

Kökssystem

Kika runt bland alla våra vackra kök!

Vårt kökssystem Nordanro Premium är för dig som vill ha extra hög kvalitet och hållbara material. Du får Nordens största urval av luckor, belysning, överskåp och mycket, mycket mer. Stommarna är färganpassade och kommer alltid färdigmonterade med lucka och lådor.

Nordanro kök hittar du här!