Hallförvaring – inredning och smarta lösningar

Med bra lösningar för förvaring och inredning är det lätt att hålla ordning och samtidigt skapa en snygg hall.

Vill du inte heller ha en hall full av ytterkläder, skor och väskor som skapar en känsla av oordning? Saknar du inspiration för hur du kan inreda din hall på bästa sätt? Nedan har vi listat några viktiga saker att tänka på när det kommer till hallförvaring.

  • Planera smart: vad exakt behöver du plats för i hallen? Behöver du utrymme för dina saker i flera skåp eller räcker det med ett? Vill du ha en byrå eller annan avläggningsyta där du kan lägga post, bilnycklar och samtidigt ladda din mobiltelefon? 
  • Satsa på skjutdörrar: du sparar mycket plats om du har skjutdörrar framför dina garderober i hallen. Då kan du skapa många olika förvaringsalternativ innanför, till exempel hyllplan, korgar, lådor eller hängare. Har du dessutom spegelglas i skjutdörrarna får du både en bra helkroppsspegel plus att spegeln ger en större upplevelse av rymd om det är trångt. 
  • Öppen garderob: en del vill ha öppna förvaringslösningar med synliga hyllor, hängare för jackor och snygga korgar i metall. Detta ger snabb överblick och gör det lätt att hitta. Glöm bara inte skohyllan! 
  • Extra belysning i hallen: i taket på garderoben kan du sätta upp en LED-ljuslist. Den ger extra belysning i garderoben, och på kvällen fungerar den som stämningsbelysning istället för taklampan. Självklart kan du också få extra belysta hyllor inne i garderoben. 
  • Kombinera sittmöbel med förvaring: behöver du en sittplats för att sitta på när du tar av och på skorna? Välj ett längre skåp med förvaring under. 

Garderober för hallen – förvaring som kan rymma mycket

Är du på jakt efter en garderob eller flera till din hall så är det viktigaste att planera efter din planlösning och utrymmet du har. Om du har mindre plats i hallen finns det en lösning: smalt skåp eller smal garderob. En grund garderob gör det möjligt att hänga kläder på andra ledden, så du får plats med familjens alla jackor, särskilt om du har hängare både högt och lågt inne i garderoben.

Utdragbar inredning för skåp i hall funkar också i en grund garderob, perfekt om du vill ha lådor eller trådkorgar för halsdukar och paraplyer eller skoförvaring. Samma sak gäller om du behöver klämma in ett smalt städskåp i hallen – med utdragbara lådor och smart strykjärnshållare får allt plats! 

Hall för en barnfamilj – bra förvaring är nyckeln

Hos barnfamiljer blir det lätt stökigt i hallen med alla skor, jackor och väskor. En smart lösning är då att gömma stöket bakom skjutdörrar – snabbt och enkelt. Innanför dörrarna kan du ha skohyllor där barnens skor kan samlas, men även låga hängkrokar som gör att alla barnen når upp för att hänga just sin jacka. 

Lägg till var sin korg – antingen utdragbar eller som monteras på väggen – där var och en kan ha sina nycklar, vantar och mössor. På så sätt blandas inte alla barnens kläder ihop, och de kan lättare hålla reda på sina saker. En tom yta bakom skjutdörrarna ger plats för väskor, kickbikes och skateboards. 

Inreda en lantlig hall 

Om du har valt ett kök i lantlig stil kanske du vill matcha köket med en lantlig hall? Välj snygga skåpsdörrar med lantlig charm, kanske ett underskåp eller överskåp med glaslucka och grått, vitt eller ljusgrönt för extra lantlig känsla. Korgar i naturmaterial och textilier kan lyfta din hall till riktig fransk shabby chic! (Är inte lantligt din grej finns det så klart flera andra stilar att välja bland!) 

Hall med inbyggt hemmakontor 

Bor du trångt gäller det att utnyttja varje millimeter av din bostad. Kanske har du en liten outnyttjad yta kvar i hallen? Varför inte gömma ett litet hemmakontor där bakom en snygg skjutdörr? Kontoret kan göras vägghängt med en bänkskiva som bord för dator och lampa, och med väggfäste, lådor eller hyllor. Bara att dra för skjutdörren när kontoret stänger för dagen!

Maxa dina tvättstuga

Dags att renovera din tvättstuga men osäker på vilken inredning som passar bäst? Eller är du bara sugen på att förvandla ditt trötta tvättrum till ett praktiskt och stilrent grovkök i lantlig stil?

Så fixar du hemmakontoret

När man ska jobba hemifrån kan det vara svårt att hitta en bra plats att sitta på. Särskilt om det ska vara bekvämt och man samtidigt ska känna sig inspirerad och få något gjort. Med några smarta knep kan man skapa en trevlig jobbmiljö hemma!

Vilket kök passar dig bäst!

Letar du inspiration till ditt nya kök? Då har du hamnat rätt! Här hittar du köksinspiration i olika design, prisklasser och stilar, i populära färger som vitt minimalistiskt kök, lantligt grått kök, kök i skandinavisk stil, grönt kök, bistrokök eller modernt industriellt kök med köksö.