Guide: Så väljer du rätt köksluckor

Stilrent, lantligt eller industri – köksluckornas form och färg sätter tonen för köket och skapar din egen stil. Här hjälper vi dig att välja rätt köksluckor.

Våra luckor är inte bara köksluckor utan kan även användas för andra skåp i hemmet, som garderober eller badrumsskåp.

Stilrena och minimalistiska köksluckor

Vill du ha ett stilrent kök ska du leta efter en kökslucka med raka linjer i en lugn färg. För det minimalistiska köket kan du även välja att hoppa över handtag eller knoppar och istället montera push-to-open beslag på skåpsluckorna och välja lådor med grepplister.

Köksluckor med anti fingerprint

Vi på Nordanro har även luckor där dina fingeravtryck inte fastnar på luckorna. Snacka om stilrent.

Ramluckor för klassiskt eller lantligt kök

Om du strävar efter en lantlig känsla i köket är det ramluckor du ska ha. Men det är även en vanlig kökslucka i moderna kök. Ramluckor har lite av en romantisk karaktär och ger en personlighet till köket. Vi har många olika luckor i olika ramformer i alla våra tre kökserbjudanden.

Naturlig känsla med trästruktur

Vill man åt ett kök med inslag av naturliga material kan man välja en lucka med trästruktur. Luckor där man ser träets fina ådring ger karaktär till köket och en exklusiv känsla. Det kan också vara riktigt snyggt att mixa moderna luckor och luckor med trästruktur.

Köksluckor i rostfritt eller betong

För industriköket vill man ofta åt en tuffare yta på luckorna. Då har vi luckor med betong- eller stenutseende. Det blir stilrent, men med mycket karaktär. Du kan även kombinera luckor i rostfritt stål med trä för att få in lite värme i köket samtidigt som du behåller industrikänslan.

Vitrinskåp i alla stilar

Vitrinskåp är kökets blickfång och en klassisk del av ett kök. I ett vitrinskåp får finporslin och finglas chansen att synas. Det kan dessutom bli lättare att hitta i skåpen. De flesta av våra olika luckor finns även i vitrinformat. Så du kan välja att ha en del av skåpen med vitrinluckor, men fortfarande följa samma tema som de andra skåpen.