Zeina Mourtada är en av våra mest populära matkreatörer.

När hon inte syns i tv eller skriver kokböcker, inspirerar hon matlagningsintresserade i alla sina egna kanaler - som på Youtube, Instagram och TikTok.

Det är alltså inte så konstigt att köket är det viktigaste rummet för Zeina, som efter lite letande bestämde sig för ett Nordanro Premium-kök, efter att ha hittat rätt hos Elon i Kungens Kurva, i Stockholm.

– Jag hade faktiskt ingen aning om att Elon även erbjuder kök, men det var kärlek vid första ögonkastet. 

Dessutom var priset en faktor.

Zeinas kök före omvandlingen.

– Det är det som Nordanro gör så bra: man får ett riktigt schysst kök med hög kvalitet för en rimlig peng. Du får helt enkelt mycket kök för pengarna, och det är ganska unikt. Dessutom levererades hela köket på en gång, vilket gjorde att köket blev klart snabbt, smidigt och säkert.

Ovärderlig expertis hos Nordanro

Förutom en attraktiv prisbild och en smidig procedur, fanns det en enskilt avgörande faktor som gjorde Nordanro till ett solklart val för Zeina: köksexperterna. Oavsett utmaning fann de passande lösningar, vare sig det gällde placeringen av en köksö, rivningen av en vägg, belysning i luckorna eller att hitta extra effektiva vitvaror.

– Att samarbeta med Nordanro är att samarbeta med experter som planerar från hjärtat. De kan sin grej och jag kände att ingenting var omöjligt, det fanns verkligen en lösning på allt!

Under processens gång fanns köksplaneraren Roger Ramstedt från Elon med. 

– Vi ville hjälpa Zeina att skapa ett kök som verkligen fungerar – både professionellt och privat. Därför satsade vi på fler öppna ytor, praktiska lösningar och en hel del förvaring. Vi känner oss riktigt stolta över resultatet, berättar han.

Slutresultatet! Här är Zeinas snygga kök från Nordanro.

Smarta detaljer för en enklare vardag – och snyggare tagningar för Zeina 

I planeringen av Zeinas nya kök stod två saker i fokus: tålighet och funktion. Detta återspeglas i flera av kökets detaljer, exempelvis arbetsytan av keramiksten som till utseendet påminner om marmor.

– Jag kan ställa en varm plåt direkt på bänken och använda rengöringsmedel utan att det påverkar ytan överhuvudtaget. Det är så himla praktiskt, inte minst när jag filmar.

De genomtänkta detaljerna återkommer även när det kommer till placeringen av komposten, som numera finns i anslutning till köksön; det behövdes både filmtekniskt, för inte vända ryggen mot kameran, men också för att hålla rent och snyggt. 

Kökets praktiska logik fortsätter i de utdragbara och platseffektiva skafferiet och i lådinredningar med flera lager för bestick och köksredskap. Detsamma gäller luckorna, som bokstavlig talat är fläckfria. 

– Luckor som inte går att smutsa ner var helt nytt för mig, men det funkar verkligen! På mina förra luckor behövde jag i princip torka efter jag hade torkat, det blev märken efter trasan. Nu kan jag inte ens komma ihåg när jag torkade senast…

– Jag tycker att min lite retsamma tonåring sammanfattade det hela ganska bra: “Du är ju Zeina Mourtada, Sveriges kändaste matlagare, nu har du äntligen ett kök som passar dig!”.

––––––––––––

Zeinas 6 tips: Så får du ett proffskök 

  • Tänk funktion, annars kommer att du att tröttna på köket. Satsa på arbetsyta och förvaring. 
  • Tänk på timingen för din köksrenovering. Att göra den sent in på våren fungerade jättebra för oss, då kunde vi laga mycket mat utomhus. 
  • Ha inte för bråttom – låt köksdrömmen marinera!
  • Planera in så att komposten är i nära anslutning till arbetsytan, då håller du snyggt och rent i köket. 
  • Ha det du behöver nära till hands, att leta efter kryddorna eller den där favoritkastrullen tar både tid och förtar matglädjen.
  • Ta hjälp av experten! Man kan ha en idé, men den kan alltid finslipas. Ni har samma mål – ta tillvara på det.

Läs mer om Zeinas Kitchen och Zeina Mourtadas alla recept.