Många är på jakt efter ett modernt kök, men behoven ser såklart olika ut. Ska det vara ett stort kök med köksö där hela familjen får plats? Vilka färger ska det vara på luckor och skåp? Bänkskiva i trä, sten eller något annat material?

Det primära fokuset när man utformar moderna kök är funktionalitet. Här ska det vara enkelt att laga mat, städa, förvara saker och umgås i ett och samma utrymme. 

Köket har blivit ett socialt rum där vänner och familj kan samlas för att äta och dricka gott, och umgås till långt in på småtimmarna. Som ett vardagsrum med härliga sociala ytor och fullt av kulinariska dofter. 

Moderna kök – stilrent med raka linjer

Designen i moderna kök är stilren. Matta eller högblanka ljusa och mörka färger som matchar husets övriga inredning. 

Linjerna är enkla och rena. Luckor och lådor har sällan varken handtag eller knoppar. Vitvaror är inbyggda och integrerade. Ofta finns en stor köksö där hela familjen kan samlas över ett sällskapsspel eller mellis.

Bänkskivor ska vara tillverkade av ett ordentligt förseglat material för att tåla matlagningsspill. Sten eller trä är inte ovanligt. Hitta din favorit-bänkskiva!

Smarta funktioner spar utrymme

Utmärkande för moderna kök är också alla smarta funktioner som utnyttjar varje skrymsle och vrå. Lådindelare skapar gott om förvaringsutrymme. Ugnen kan ha inbyggd mikrovågsugn för att spara plats medan köksfläkten kan vara integrerad i spishällen.

Praktisk integrerad belysning

Även ljussättningen i moderna kök är funktionell, men också stämningsfull och energisnål. Ledslingor under väggskåpen ger bra arbetsbelysning och kan dimmas för myskvällar med vänner. 

Utdragslådor har belysning integrerad i grepplister som tänds automatiskt när du öppnar lådan för att du enkelt ska hitta det du söker utan att behöva tända takbelysning.

Oavsett om du drömmer om en stort modernt kök där hela släkten kan samlas, eller ett kompakt arbetskök med inbyggda vitvaror och unika smarta förvaringslösningar, så hittar du inspiration på dessa sidor för att skapa ditt drömkök.

Några av våra moderna kök flörtar med 20-talet medan andra präglas av matta ytskikt och smarta antifigerprint-luckor som du slipper torka efter kvällsmackan. Klicka runt och hitta dina favoriter.

Modern 338 | Trend 171

Modern 338 | Trend 171

Ett stort familjekök med alla kökets funktioner, däribland en inbyggd köksfläkt. Den extra stora köksön bjuder in till matlagning och bakning tillsammans med familj och vänner. Här får alla plats! Kyl och frys är helintegrerade som möbler samtidigt som vinkylarna får synas, en tempererad för röda viner och en för vita. Helintegrerad är även diskmaskinen.

Kök med inbyggd köksfläkt i hällen
Easytouch 961 | Natur 893

Easytouch 961 | Natur 893

Luckor utan fingeravtryck. Ett svart kök där luckorna hålls rena och fria från fingeravtryck tack vare anti-fingerprints. Ytan förblir ultramatt även om kladdiga fingrar öppnar och stänger. Easytouch konceptet finns i 4 olika färger. Här kan du verkligen låta din personlighet ta plats när du bygger kök!

Kök med svarta köksluckor!
Modern 338

Modern 338

Om du tar en del, helt underbar modern stil och en del mytomspunnet 20-tal så hittar du det här köket. Lätt att förälska sig i, och lätt att låta kreativiteten flöda i. Linjerna är rena, enkla och köket håller en stilfull stramhet blandad med material som lämnar en värme. Breda lådor med Line+ med belysning i grepplisten.

Ljusgrått kök med rena linjer
Skiffergrå 303

Skiffergrå 303

Ett grått kök där linjerna är rena och skapar harmoni mellan kök och tv-rum, som smälter samman och skapar en minimalistisk helhet. De helt avskalade luckorna i skifferimitation bjuder in till möjligheten att leka med möbler och vackra ting som lätt kan varieras med årstider och humör. Ett litet kök kan byggas större med skåp-på-skåp-lösning.

Grått kök i minimalistisk stil
Lyx 452 │ Gryning 405

Lyx 452 │ Gryning 405

Högblanka, moderna luckor bryts vackert av med matta luckor i trä. Matchat med TV-möbeln ger det rummet en helhetskänsla och bidrar till ett kök för social samvaro med dess öppna ytor. Med kyl och frys integrerade i inredningen flyttar kök och vardagsrum ihop och gränserna suddas ut.

Öppet kök med stora ytor
Natur 897 │ Easytouch 961

Natur 897 │ Easytouch 961

Luckor i vacker naturlig valnötsfärg skapar en välkommen kontrast till det grafitsvarta som skapar ett mörkt kök. Bänk och högskåp i mattsvart Easytouch som har en antifingerprint yta, lätt att hålla rent. Line+ grepp med horisontell belysning ger en känsla av lyx på ett väldigt prisvärt kök.

Mörkt kök med luckor i valnötsfärg

Rådgivning

Prata med oss – vi har receptet på ett fantastisk kök!

Boka ett möte och planera köket tillsammans med våra köksinredare. Vid planeringen av köket ser vi över vilken planlösning som ger bäst flöde i köket och vi gör de viktigaste materialvalen till luckor och bänkskivor. Vilket kök drömmer du om?

BOKA MÖTE