Många är på jakt efter ett modernt kök, men behoven ser såklart olika ut. Ska det vara ett stort kök med köksö där hela familjen får plats? Vilka färger ska det vara på luckor och skåp? Bänkskiva i trä, sten eller något annat material?

Det primära fokuset när man utformar moderna kök är funktionalitet. Här ska det vara enkelt att laga mat, städa, förvara saker och umgås i ett och samma utrymme. 

Köket har blivit ett socialt rum där vänner och familj kan samlas för att äta och dricka gott, och umgås till långt in på småtimmarna. Som ett vardagsrum med härliga sociala ytor och fullt av kulinariska dofter. 

Moderna kök – stilrent med raka linjer

Designen i moderna kök är stilren. Matta eller högblanka ljusa och mörka färger som matchar husets övriga inredning. 

Linjerna är enkla och rena. Luckor och lådor har sällan varken handtag eller knoppar. Vitvaror är inbyggda och integrerade. Ofta finns en stor köksö där hela familjen kan samlas över ett sällskapsspel eller mellis.

Bänkskivor ska vara tillverkade av ett ordentligt förseglat material för att tåla matlagningsspill. Sten eller trä är inte ovanligt. Hitta din favorit-bänkskiva!

Smarta funktioner spar utrymme

Utmärkande för moderna kök är också alla smarta funktioner som utnyttjar varje skrymsle och vrå. Lådindelare skapar gott om förvaringsutrymme. Ugnen kan ha inbyggd mikrovågsugn för att spara plats medan köksfläkten kan vara integrerad i spishällen.

Praktisk integrerad belysning

Även ljussättningen i moderna kök är funktionell, men också stämningsfull och energisnål. Ledslingor under väggskåpen ger bra arbetsbelysning och kan dimmas för myskvällar med vänner. 

Utdragslådor har belysning integrerad i grepplister som tänds automatiskt när du öppnar lådan för att du enkelt ska hitta det du söker utan att behöva tända takbelysning.

Oavsett om du drömmer om en stort modernt kök där hela släkten kan samlas, eller ett kompakt arbetskök med inbyggda vitvaror och unika smarta förvaringslösningar, så hittar du inspiration på dessa sidor för att skapa ditt drömkök.

Några av våra moderna kök flörtar med 20-talet medan andra präglas av matta ytskikt och smarta antifigerprint-luckor som du slipper torka efter kvällsmackan. Klicka runt och hitta dina favoriter.

Rådgivning

Prata med oss – vi har receptet på ett fantastisk kök!

Boka ett möte och planera köket tillsammans med våra köksinredare. Vid planeringen av köket ser vi över vilken planlösning som ger bäst flöde i köket och vi gör de viktigaste materialvalen till luckor och bänkskivor. Vilket kök drömmer du om?

BOKA MÖTE