Välj valfri NCS-kulör till ditt kök

Du som köper ett Nordanro-kök kan antingen välja mellan populära och vackra standardfärger eller en valfri färg med en specifik NCS-kod på flera av våra luckor.

Färgerna i våra hem är en stor del av känslan och personligheten. Och våra ögon kan märka av de minsta skillnaderna i nyanser. Därför vill vi att du ska ha en stor valmöjlighet.

Standardfärger

Alla våra luckor kommer i standardfärger. Beroende på om du köper ett Premium-kök, ett Flex-kök eller Nya luckor varierar antalet tillgängliga standardfärger. Färgen väljer du utifrån Nordanros färgkarta och det finns en stor variation av kulörer att välja mellan. Vi har allt från sköna, ljusa nyanser och vibrerande mörka toner till trendiga mer färgstarka kulörer. 

Våra köksinredare hjälper dig att ta fram kulörer som passar ditt hem och din inredningsstil och vi hjälper även till med att hitta vilka färger som funkar ihop.

Färgkoder, valfri färg på luckor, Nordanro Flex
Några av våra standardfärger

Valfri NCS-färg

Flera av våra luckmodeller i Nordanro Flex och Nordanro Nya luckor går att få i en valfri NCS-färg. Det innebär att du kan välja exakt vilken färg du vill. Du kan komma till oss med en specifik nyans och vi kan ordna fram den.. Du kanske har scrollat på Pinterest och hittat en färg som skulle passa perfekt hemma hos dig. Antingen kan du själv leta fram NCS-koden eller så kan vi hjälpa till att leta fram rätt kod.

Fördelen med att du kan välja valfri NCS-färg är att du får vara med och utforma köket exakt så som du vill ha det. Du får chansen att skapa något unikt som ingen annan har och det ger en enorm flexibilitet i skapandet av ditt nya kök. Hittar du något som inspirerar dig, kan vi tillsammans återskapa det. 

Vad är NCS?

NCS står för Natural Color System och är ett färgsystem som utvecklats i Sverige. Det är ett vetenskapligt baserat system som beskriver färger utifrån hur våra ögon uppfattar dem. Alla färger kan representeras som en kod i NCS-systemet, vilket ger en noggrann beskrivning av färgen. Huvudsyftet med NCS är att kunna specificera kulörer på ett sätt som är enkelt att förstå och kommunicera till andra, vilket gör det mycket användbart inom design och inredning. Genom att använda NCS-systemet kan du även vara säker på att nyansen blir likadan oavsett var du köper färgen.

Systemet använder sig av sex elementära färgbegrepp: de fyra grundfärgerna gult, rött, blått och grönt, samt svart och vitt. Dessa anses vara de färger som människoögat naturligt kan skilja mellan. 

En NCS-kod kan se ut såhär: NCS S 2060-Y10R. S:et står för att färgen finns bland NCS-systemets 1950 standardfärger. Siffrorna 2060 berättar att färgen har 20 % svärta i sig och 60 % kulörthet/färgstyrka. Det innebär att färgen har 20 % vithet, men det skrivs inte ut. Den andra delen av koden berättar att färgen ligger nära gult (yellow) med 10 % rött (red).

Här kan du läsa mer om hur NCS-koderna är uppbyggda.