Garderob med skjutdörrar – checklista

Genom att bygga din egen garderob behöver du inte kompromissa med detaljerna. Det är det bästa sättet att garantera att allt du önskar finns med i designen. Här är sakerna du ska tänka på när du ska bygga garderob med skjutdörrar för att få ett så bra resultat som möjligt.

Vart ska garderoben stå?

Det första du behöver göra är att bestämma vart garderoben ska placeras. Mät det tilltänkta förvaringsutrymmet och se över om det finns befintliga strömbrytare eller liknande som kan vara i vägen. Kontrollera även att utrymmet är tillräckligt djupt för både inredning och skjutdörrar. Om ytorna inte är raka finns det lösningar som ställbara fötter och anslagslister att använda sig av.

Utvändig design – skjutdörrar

När du ska välja material och utseende till skjutdörrarna är det bra att fundera på hur de kommer passa in i ditt hem. Skjutdörrarnas stora yta kommer bidra mycket till känslan i rummet. Här kan du läsa mer om skjutdörrar.

Vill du ha en klassiskt vit garderob, strukturerade dörrar i ek eller urbana betongdörrar? Utgå från din personliga stil och ditt hem och fastna inte för mycket i snygga bilder du sett på Pinterest. Om du tenderar att springa fram och tillbaka mellan spegeln och garderoben när du väljer kläder kan en skjutdörr med spegelglas vara ett bra alternativ. 

Planering av invändig design 

Vilka kläder ska förvaras i garderoben? Har du i huvudsak t-shirts, tröjor och byxor som kan vikas och ligga i lådor eller består den största delen av din dina kläder av skjortor, kavajer klänningar eller blusar som ska hängas upp? 

De flesta vill ha en garderobslösning som rymmer alla typer av plagg men ju fler kavajer du äger desto mer plats behöver du i garderoben för galgar. Och tvärtom, ju mer plagg som kan vikas desto mindre är behovet för flera klädstänger.  Precis som med utsidan gäller det att göra insidan så personlig som möjlig för att matcha dina behov.

Detaljer och tillbehör

Sist men inte minst är det dags för tillbehören. Här har du möjlighet att optimera garderoben maximalt. Bor du litet? Lägg till en strykjärnshållare eller tvättkorg och frigör utrymme från hemmet. Välj de tillbehör som passar dig bäst och njut av att ha allting samlat på en och samma plats. 

Garderobstillbehör du hittar hos Nordanro

  • Utdragbar spegel – Om du inte vill ha spegeldörrar men ändå ha tillgång till en spegel är en utdragbar spegel i garderoben ett bra alternativ. Den monteras i garderoben och dras ut när den ska användas.
  • Hårtorkshållare – En perfekt detalj för dig som stylar håret med värmeverktyg som hårtork och plattång. Med en inbyggd hårtorkshållare frigör du utrymme i badrummet.
  • Tvättkorg – En utdragbar tvättkorg på hjul är praktiskt och smidigt då det spar plats och håller alla dina kläder samlade på ett och samma ställe.
  • Strykjärnshållare – Skapa en given plats för strykjärnet lättillgängligt för kläderna.
  • Skoutdrag – För dig som föredrar att ha skorna på samma ställe som kläderna istället för i hallen är en sidohängd skoförvaring ett bra komplement till garderoben.
  • Städskåpsutdrag – Låt dammsugaren och rengöringsprodukterna flytta in i garderoben. Detta är ytterligare ett exempel på ett enkelt tillbehör som ger dig mer plats i hemmet och som gömmer städprylarna bakom garderobsdörrarna. 
  • Modell av lådor – Föredrar du meshkorg, trådkorg eller hylla med sarg? Det finns flera varianter av utdragbara korgar för olika stilar och behov. Korgarna är en liten detalj som ger en stor effekt.

Nordanro förvaringskatalog

I vår inspirationskatalog för förvaring hittar du fina och smarta förvaringslösningar för hemmets alla rum.

Förvaringskatalog