Beatrice tvättstuga översvämmades – då vann hon en ny

Familjen Anderssons tvättstuga drabbades av översvämning och behövde totalrenoveras. Som tur är hade mamma Beatrice deltagit i en tävling där de hade chans att vinna en helt ny tvättstuga från Nordanro. Och det var precis vad de gjorde. – Jag frågade säkert tre gånger om det här verkligen var på riktigt, sa hon till Elon Hem & Kök.

I ett villakvarter i Töreboda bor Beatrice, Martin och deras två barn, Algot och Ella. Som nybliven tvåbarnsmamma tillbringade Beatrice Andersson en hel del tid i familjens tvättstuga som även agerade skötrum och förråd. En kväll möttes hon av att hallgolvet var täckt av vatten. Det var stopp i avloppet i tvättstugan.

– Vi upptäckte att det hela tyvärr handlade om ett fuskbygge och hantverkaren rekommenderade att göra om tvättrummet så snart som möjligt, berättade hon för Elon Hem & Kök när de besökte familjen under våren 2022. 

Så här såg familjens tvättstuga ut före renoveringen

Det hon inte visste då var att hon skulle bli vinnaren av en tävling som arrangerats av Elon. Några månader efter översvämningen fick hon det chockerande och glädjande beskedet att hon och familjen skulle få en komplett tvättstuga från Nordanro.

– Jag kunde inte tro det när ni ringde och sa att jag hade vunnit! Jag frågade säkert tre gånger om det här verkligen var på riktigt, sa Beatrice till Elon Hem & Kök.

”Göra det tråkiga roligare”

Beatrice började samla inspiration på Pinterest och målet var att få en tvättstuga som var praktisk, stilfull och genomtänkt. Med experthjälp från en inredare från Elon kunde hon planera en skräddarsydd tvättstuga för familjens behov. 

– Att göra om sin tvättstuga känns verkligen som det ultimata sättet att göra det tråkiga lite roligare, sa sambon Martin när Elon Hem & Kök besökte familjen.

Fick hjälp av en inredare

Kök- och tvättstugeansvarige Claes Ottersten på Elon Lidköping hjälpte familjen att ta fram en ny planlösning som resulterade i bättre bänk- och skåpförvaring sam förutsättningar att öppna fönstret och vädra. Arbetsbelysningen över arbetsbänken förbättrades med hjälp av spotlights. Och tillsammans med Claes såg de till att tvättstugans inredning gick ton i ton med resten av huset. Det blev en tvättstuga med luckorna 371 Natur och Line i skiffergrå med detaljer i krom.

– Vi är så nöjda! Nu vill man ha dörren öppen och visa upp tvättstugan, sa Beatrice till Elon Hem & Kök.

Utdragbar kran en favorit

Familjens vardag har förenklats med mer förvaring och smarta funktioner. Beatrice favoritdetalj är blandaren med utdragbar dusch.


– Det var även Claes favorit och det valet är vi väldigt nöjda med. Jag kan till exempel enkelt vattna blommorna och snabbt tvätta av barnen när det behövs. Dessutom är den väldigt snygg, säger Beatrice.


Hur påverkar den nya tvättstugan er vardag?


– Det är mer “cleant” nu. Och det är så skönt när allt annat är lite kaos i livet som som småbarnsförälder. Här känns det lugnare.