Zeina: ”Jag älskar mitt kök från Nordanro”

När matkreatören Zeina Mourtada skulle renovera köket föll valet på Nordanro. Nu njuter hon av att skapa recept i sitt Nordanro Natur Premium-kök. – Det är snyggt, praktiskt och tåligt. Jag är hur nöjd som helst, säger Zeina.

Zeina Mourtada är en av våra mest populära matkreatörer.

När hon inte syns i tv eller skriver kokböcker, inspirerar hon matlagningsintresserade i alla sina egna kanaler - som på Youtube, Instagram och TikTok.

Det är alltså inte så konstigt att köket är det viktigaste rummet för Zeina, som efter lite letande bestämde sig för ett Nordanro Premium-kök, efter att ha hittat rätt hos Elon i Kungens Kurva, i Stockholm.

– Jag hade faktiskt ingen aning om att Elon även erbjuder kök, men det var kärlek vid första ögonkastet. 

Dessutom var priset en faktor.

– Det är det som Nordanro gör så bra: man får ett riktigt schysst kök med hög kvalitet för en rimlig peng. Du får helt enkelt mycket kök för pengarna, och det är ganska unikt. Dessutom levererades hela köket på en gång, vilket gjorde att köket blev klart snabbt, smidigt och säkert.

Ovärderlig expertis hos Nordanro

Förutom en attraktiv prisbild och en smidig procedur, fanns det en enskilt avgörande faktor som gjorde Nordanro till ett solklart val för Zeina: köksexperterna. Oavsett utmaning fann de passande lösningar, vare sig det gällde placeringen av en köksö, rivningen av en vägg, belysning i luckorna eller att hitta extra effektiva vitvaror.

– Att samarbeta med Nordanro är att samarbeta med experter som planerar från hjärtat. De kan sin grej och jag kände att ingenting var omöjligt, det fanns verkligen en lösning på allt!

Under processens gång fanns köksplaneraren Roger Ramstedt från Elon med. 

– Vi ville hjälpa Zeina att skapa ett kök som verkligen fungerar – både professionellt och privat. Därför satsade vi på fler öppna ytor, praktiska lösningar och en hel del förvaring. Vi känner oss riktigt stolta över resultatet, berättar han.

Smarta detaljer för en enklare vardag – och snyggare tagningar 

I planeringen av Zeinas nya kök stod två saker i fokus: tålighet och funktion. Detta återspeglas i flera av kökets detaljer, exempelvis arbetsytan av keramiksten som till utseendet påminner om marmor.

– Jag kan ställa en varm plåt direkt på bänken och använda rengöringsmedel utan att det påverkar ytan överhuvudtaget. Det är så himla praktiskt, inte minst när jag filmar.

De genomtänkta detaljerna återkommer även när det kommer till placeringen av komposten, som numera finns i anslutning till köksön; det behövdes både filmtekniskt, för inte vända ryggen mot kameran, men också för att hålla rent och snyggt. 

Fläckfria luckor i Zeinas nya kök

Kökets praktiska logik fortsätter i de utdragbara och platseffektiva skafferiet och i lådinredningar med flera lager för bestick och köksredskap. Detsamma gäller luckorna, som bokstavlig talat är fläckfria. 

– Luckor som inte går att smutsa ner var helt nytt för mig, men det funkar verkligen! På mina förra luckor behövde jag i princip torka efter jag hade torkat, det blev märken efter trasan. Nu kan jag inte ens komma ihåg när jag torkade senast…

– Jag tycker att min lite retsamma tonåring sammanfattade det hela ganska bra: “Du är ju Zeina Mourtada, Sveriges kändaste matlagare, nu har du äntligen ett kök som passar dig!”.

Zeinas 6 tips: Så får du ett proffskök 

  • Tänk funktion, annars kommer att du att tröttna på köket. Satsa på arbetsyta och förvaring. 
  • Tänk på timingen för din köksrenovering. Att göra den sent in på våren fungerade jättebra för oss, då kunde vi laga mycket mat utomhus. 
  • Ha inte för bråttom – låt köksdrömmen marinera!

Renovera kök – checklista

Genom att planera renoveringen ordentligt skapar du optimala förutsättningar för att lyckas. Här kommer en checklista på 10 punkter som viktigt att ha med sig när du ska renovera ditt kök.

Renovera kök - läs mer!

Vilket kök passar dig bäst?

Letar du inspiration till ditt nya kök? Då har du hamnat rätt! Här hittar du köksinspiration i olika design, prisklasser och stilar, i populära färger som vitt minimalistiskt kök, lantligt grått kök, kök i skandinavisk stil, grönt kök, bistrokök eller modernt industriellt kök med köksö.

Kök i olika stilar - läs mer!

Välj rätt köksinredning

Det ingår många delar i en köksinredning, allt från kökshandtag, stänkskydd, diskho och blandare. Minst lika viktigt är det som är på insidan av köksskåp och kökslådor.

Köksinredning - läs mer!