Badrumsinredning – tips och inspiration

Beräknad läsningstid: 4 minuter

Badrummet är ett av de viktigaste rummen i hemmet, det är platsen där du påbörjar och avslutar varje dag. Med det i åtanke är det ett rum som behöver vara både bekvämt och funktionellt. Här delar vi våra bästa tips på snygga och praktiska inredningslösningar för både stora och små badrum. 

Checklista för inredning till badrum

Följande faktorer är viktiga att tänka på innan du planera för ny badrumsinredning:

Tid som behövs: 3 minuter

 1. Planera utrymmet

  Utgå från behoven när du beslutar dig för vad som behövs i badrummet. Lever du ensam? Är ni en stor familj? Hur många kvadratmeter har du att arbeta med? Hur högt är det i tak? Finns det något ljusinsläpp? Tänk på att det är extra viktigt att utnyttja utrymmet på ett så effektivt sätt som möjligt om du har ett litet badrum, det finns många smarta lösningar som kräver mindre utrymme men som erbjuder bra funktionalitet. Till exempel kan spegelskåp ovan för handfat/kommod svälja en hel del förvaring av artiklar man använder dagligen.

 2. Välj badrumsförvaring

  Kanske den roligaste biten! Det finns många olika typer av produkter, material och funktion att välja mellan. Vilken typ av kommod och handfat vill du ha? Vart ska du förvara handdukar, hudvårdsprodukter och övriga badrumsprylar? Nordanro har förvaringslösningar som kan anpassas för just dina behov - oavsett om du har ett litet eller stort badrum. Ett tips är att boka ett möte med en expert, en badrumsinredare. Under ”Boka möte” kan du välja en butik som ligger nära dig, här kan du får råd och tips när det kommer till badrumsinredning.

 3. Välj stil, material och färg

  När du har funderat ut vilka funktionella lösningar som passar dig är det dags att bestämma vilken design och färg du vill ha i rummet. Vill du ha ett ljust eller mörkt badrum? Ska det vara en skandinavisk mer avskalad stil som går i naturtoner? Vilken färg och mönster har kakel, klinkers och tak? Hur kan inredningen smälta in på ett bra sätt? Materialvalet är viktigt, om du till exempel har barn som borstar tänderna vid handfatet lär det bli blött på kommoden emellanåt, i det fallet kan det vara bra att välja en slitstark produkt som inte tar stryk av väta.

 4. Badrumsbelysning

  Rätt belysning är A och O i badrummet. Hos Elon hittar du både tak- och vägg lampor till badrummet. Numera är det vanligt att man inreder sitt nya badrum med dimbara spottar (lampor kan också vara dimbara), dels får man en jämn belysning som man också kan stegra/trappa ner på ett bra sätt.

 5. Tillbehör

  Tänk på att addera tillbehör och inredningsdetaljer som ger ditt badrum en personlig touch, exempelvis växter, korgar, speglar och mattor. 

Smart badrumsförvaring

Undvik ett rörigt badrum och få ordning på dina badrumsgrejer genom att förvara saker som hör ihop på ett och samma ställe, till exempel alla handdukar i samma korg och alla sminkprodukter i samma låda. Märk upp din förvaring för att spara tid och energi – det ska gå fort att hitta det du letar efter! 

Om du bor i stort hushåll med flera vuxna och barn som delar samma badrum är det ännu viktigare att hålla ordning och reda. Det hjälper rätt badrumsinredning dig med. Och om det saknas plats för alla handdukar i badrummet kan du med fördel förvara dem på ett annat ställe i hemmet som har plats för större garderobslösningar, exempelvis i hallen eller tvättstugan. Om du har mer plats i badrummet så är en snygg och effektiv lösning att sätta in garderober med skjutdörrar.

Badrum med tvättmaskin - inredningstips

Om din tvättmaskin står i badrummet är det extra viktigt att optimera utrymmet med rätt förvaringslösning. Vi på Nordanro är experter på att skräddarsy förvaringslösningar åt alla hem, stora som små. Kom in och prata med oss i butiken så löser vi dina behov.

Har du en tvättstuga som står i anslutning till badrummet kan vi hjälpa dig skapa en sömlös övergång mellan de två utrymmena. 

Tips för mysig badrumsinredning

De flesta av oss vill att badrummet ska vara ett rum för avkoppling – en harmonisk plats att göra sig iordning på varje morgon och en lugn oas på kvällen när det är dags att varva ner med en lång dusch eller ett varmt bad. 

För att rummet ska kännas rofyllt är det viktigt att inte ha en massa grejer som ligger framme och skapar ett stökigt intryck. Här gäller det istället att förvara dina saker på ett smart sätt. Du kan ta hjälp av oss för att hitta en lösning som är anpassat för just ditt hem.

Utöver funktionell förvaring som slukar dina badrumsprylar har vi ytterligare några tips som kan hjälpa dig skapa en avkopplande atmosfär i badrummet:

 • Inred med varma färger och ha ett matchande färgschema
 • Ha flera ljuskällor i rummet, inklusive mysbelysning
 • Mjuka mattor och fluffiga handdukar höjer mysfaktorn på nolltid! 
 • Växter bidrar med en avslappnande och naturnära atmosfär

Maxa dina tvättstuga

Dags att renovera din tvättstuga men osäker på vilken inredning som passar bäst? Här får du inspiration.

Så inreder du hallen

Med bra lösningar för förvaring och inredning är det lätt att hålla ordning och samtidigt skapa en snygg hall.

Skapa organisation i hemmet

I den här guiden listar vi våra bästa knep för att skapa ordning och reda i hemmet.